Zemiaková kaša

Pridané: 18.08.2014 11:32:55 Počet zobrazení: 218

18 August 2014

Proteínovú zemiakovú kašu môžeme pripraviť aj pridaním rôznych druhov zeleniny alebo húb. Vznikne tak napr. Brokolicová, Hubová, Zelerová alebo Špenátová kaša. Obzvlášť chutnými receptami sú Zapečená hokajdo tekvica s hubovou kašou a pórkovým snehom alebo Zapečený patizón so špenátovou kašou a pažítkovým snehom.

Zemiaková kaša

Brokolicová kaša

200 g čerstvej brokolice, muškátový oriešok, soľ

Brokolicu uvaríme (najlepšie na pare), rozmixujeme a zamiešame do hotovej kaše pripravenej podľa návodu. Dochutíme štipkou muškátového orieška a soľou.

Hubová kaša

100 g čerstvých šampiónov, 50 g póru, cesnakový prášok, pažítka, soľ

Šampióny nakrájame na plátky, orestujeme na olivovom oleji a pridáme nakrájaný pór. Zamiešame do hotovej kaše pripravenej podľa návodu, dochutíme soľou, cesnakovým práškom a nasekanou pažítkou

Zelerová kaša

100 g zeleru, pikantná horčica, petržlenová vňať, soľ

Zeler nakrájame na jemné kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka, pridáme do hotovej kaše, dochutíme soľou, pikantnou horčicou a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Špenátová kaša

150 g špenátu, 40 g póru, cesnakový prášok, soľ

Špenát uvaríme na pare, pridáme do hotovej kaše, ochutíme soľou.

Zapečená hokajdo tekvica s hubovou kašou a pórkovým snehom

1 hokajdo tekvica, 20 g póru, 1 vajce, tymiánové pesto, soľ

Hokajdo tekvicu očistíme, prepolíme, vyčistíme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút. Pripravíme si hubovú kašu podľa návodu. Z jedného bielku si vyšľaháme sneh, posolíme a pridáme nasekaný pór. Na upečenú tekvicu dáme hotovú teplú kašu a sneh. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200°C na 3 minúty. Môžeme podávať s tymiánovým pestom

Zapečený patizón so špenátovou kašou a pažítkovým snehom

1 patizón, 1 vajce, pažítka

Postup: Patizón prepolíme, vyčistíme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút. Pripravíme si špenátovú kašu podľa návodu. Z jedného bielku si vyšľaháme sneh, posolíme a pridáme nasekanú pažítku. Na upečenú tekvicu dáme hotovú teplú kašu a sneh. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200°C na 3 minúty.

Tekvicová kaša s feniklom

150 g tekvice, 50 g čerstvého feniklu, soľ

Tekvicu očistíme, zbavíme semiačok, nakrájame na kocky a dáme variť do 2 dcl vody. Pridáme nakrájaný fenikel. Varíme do mäkka až na kašu. Rozmixujeme a pridáme do hotovej zemiakovej kaše. Dochutíme soľou.

Pečená hokajdo tekvica

200 g hokajdo tekvice, pesto, soľ

Postup: Tekvicu očistíme, prekrojíme, zbavíme semiačok, nakrájame na mesiačiky. Osolíme. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút. Môžeme podávať s kašou ako prílohou a pestom. Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj patizón.

Pesto

Polievková lyžica olivového oleja, nasekané bylinky (tymián, rozmarín, pažítka, petržlenová vňať alebo oregano)

 

 

 

Diskusia

(0 komentárov)
Žiadne komentáre

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info