SK EN CZ

  • markiza
  • Bielkovinova dieta mdiet.sk eshop
  • Recepty nachudnutie M.Diet
  • Štvortýždňový balíček M.Diet
  • Previous
  • Ďalší

Bielkovinové polievky

Počet zobrazení: 2407

Pripravili sme aj alternatívne spôsoby prípravy proteínových polievok. Zaujímavé sú napr. kombinácie kelového prípravku s Pórkovým krémom, zapravených hlív s Hubovým krémom, žihľavy so Špargľovým krémom, špenátu so Zeleninovým krémom, hlávkového šalátu so Zeleninovým krémom, karfiolu so Zeleninovým krémom, brokolice so Zeleninovým krémom, a tekvice s Marockou polievkou. Polievky môžeme dochucovať bylinkovými pestami, ktoré sa pripravujú z olivového alebo repkového oleja, do ktorých pridáme nasekané bylinky, napríklad bazalka, tymián, estragón, rozmarín, petržlenová vňať a pažítka. Polievky sa môžu ozdobiť a dochutiť snehom – vyšľahaným bielkom, do ktorého pridáme bylinky. Sneh môžeme aj zprudka zapiecť v rúre.

Bielkovinové polievky

Kelový prívarok – pórkový krém

200 g kelu, 50 g póru, pórovo zemiakový krém, cesnakový prášok, majoránka, soľ

Kel nakrájame na rezance a do mäkka podusíme na orestovanom póre. Dochutíme soľou, cesnakovým práškom a zalejeme pórkovým krémom pripraveným podľa návodu.

Fazuľkový prívarok – zeleninový krém

200 g fazuľky, 50 g póru, zeleninový krém, cesnakový prášok, soľ

Fazuľky domäkka uvaríme v osolenej vode. Pór si orestujeme na olivovom oleji, pridáme uvarené fazuľky a zalejeme hotovým zeleninovým krémom pripraveným podľa návodu. Dochutíme soľou a cesnakovým práškom

Zaprávané hlivy – hubový krém

250 g hlivy, pór, hubový krém, cesnakový prášok, soľ

Hlivy orestujeme s pórom na olivovom oleji do mäkka. Zalejeme hotovým hubovým krémom pripraveným podľa návodu. Dochutíme soľou a cesnakovým práškom.

Žihľavový krém – spargľový krém

30 g žihľavy, špargľový krém, biele korenie, soľ

Do hotového špargľového krému pridáme najemno nasekanú žihľavu a dochutíme soľou a korením.

Špenátový krém – zeleninový krém

100 g špenátu, biele korenie, cesnakový prášok, soľ

Do hotového zeleninového krému pridáme najemno pokrájaný špenát. Dochutíme korením, cesnakovým práškom a soľou.

Šalátová polievka – zeleninový krém

100 g hlávkového šalátu, zeleninový krém, čierne korenie, soľ

Do hotového zeleninového krému pridáme najemno nasekaný šalát. Dochutíme čiernym korením a soľou.

Karfiolová polievka – zeleninový krém

100 g čerstvého karfiolu, zeleninový krém, muškátový orech, soľ

Karfiol uvaríme na pare do mäkka. Uvarený karfiol nakrájame a pridáme do hotového zeleninového krému. Dochutíme muškátovým orechom a soľou.

Brokolicová polievka – zeleninový krém

100 g brokolice, zeleninový krém, muškátový orech, soľ

Brokolicu uvaríme na pare do mäkka. Uvarenú brokolicu nakrájame a pridáme do hotového zeleninového krému. Dochutíme muškátovým orechom a soľou.

Tekvicová polievka – marocká polievka

100 g tekvice hokajdo, 20 g fenikel, soľ

Očistenú tekvicu nakrájame na malé kocky a dáme variť do mäkka v pare. Medzitým si orestujeme fenikel na olivovom oleji. Všetko zmiešame do hotovej polievky a dochutíme soľou.

 

 

 

Diskusia

(0 komentárov)
Žiadne komentáre


Ponuka produktov 

Infolinka m.diet:

0948 327 585

Lekársky garant: 

MUDr. Richard Kozár, MPH

e-mail: poradna@mdiet.sk

Produktový manažér: 

e-mail: info@mdiet.sk

 

Infolinka eSHOP: 

 0915 450 413

Centrum Banská Bystrica:

0902 374 700

Horná ulica 61/A, Banská Bystrica, 974 01

facebook gogleplus twiter youtube

mdiet heureka

certifikat

 

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info