Bielkovinové omelety

Počet zobrazení: 3006

Detailnejšie sme rozpísali recepty na prípravu chutných proteínových omeliet. Napr. Plnený kelový list so slaninkovou omeletou, Zapečenú brokolicu s bylinkovou omeletou, Zapečený karfiol s bylinkovou omeletou, Zapečenú tekvicu s feniklom a stredomorskou omeletou, Zapečenú špargľu so stredomorskou omeletou, Zapečený stopkový zeler s hubovou omeletou, Zapečené šampióny s bylinkovou omeletou a pažítkovým snehom, Zapečené šampióny so špenátom, bylinkovou omeletou a pórkovým snehom a Plnený kapustový list s bylinkovou omeletou.

Bielkovinové omelety

Plnený kelový list so slaninkovou omeletou

1 väčší kelový list, 100 g hríbov, slaninová omeleta, 50 g póru

Kelový list sparíme v osolenej vriacej vode, povaríme cca 5 minút. Zároveň si orestujeme nakrájané hríby s pórom na olivovom oleji. Orestované huby zalejeme omeletou pripravenou podľa návodu. Zamiešame na praženicu. Kelový list naplníme praženicou, zaviažeme špagátom a dáme zapiecť na 10 minút do rozpálenej rúry na 180°C.

Zapečená brokolica s bylinkovou omeletou

200 g čerstvej brokolice, bylinková omeleta, muškátový orech, soľ

Brokolicu si uvaríme v  pare cca 10 minút. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu, dochutíme soľou a muškátovým orechom. Brokolicu dáme do zapekacej misky a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút.

Zapečený karfiol s bylinkovou omeletou

200 g čerstvého karfiolu, bylinková omeleta, muškátový orech, soľ

Karfiol si uvaríme v pare cca 10 minút. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu, dochutíme soľou a muškátovým orechom. Karfiol dáme do zapekacej misky a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút.

Zapečená tekvica s feniklom a stredomorskou omeletou

200 g hokajdo tekvice, 50 g feniklu

Tekvicu očistíme, nakrájame na malé kocky, uvaríme v osolenej vriacej vode cca 5 minút. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu, dochutíme soľou. Tekvicu dáme do zapekacej misy, pridáme na kocky pokrájaný fenikel a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút.

Zapečená špargľa so stredomorskou omeletou

200 g čerstvej špargle, žerucha podľa chuti, soľ

Špargľu očistíme, nakrájame na kolieska, uvaríme v osolenej vriacej vode cca 5 minút. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu, dochutíme soľou. Špargľu dáme do zapekacej misy, pridáme nakrájanú žeruchu a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút.

Zapečený stopkový zeler s hubovou omeletou

200 g stopkového zeleru, 50 g čerstvým šampiónov, hubová omeleta, 30 g póru, cesnakový prášok, soľ

Stopkový zeler nakrájame na kocky, sparíme vo vriacej vode cca 5 minút. Nakrájané šampióny orestujeme s pórom na olivovom oleji. Dochutíme soľou, cesnakovým práškom. Zapekaciu misku vymastíme olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu. Stopkový zeler dáme do zapekacej misy, pridáme orestované šampióny s pórom a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút. 

Zapečené šampióny s bylinkovou omeletou a pažítkovým snehom

3 ks väčších šampiónov, 1 vajce, bylinková omeleta, pažítka, soľ

Šampióny očistíme, odkrojíme stopky, osolíme, dáme piecť do rúry na 180°C cca 10 minút. Zatiaľ si pripravíme omeletu podľa návodu, vymiešame z nej praženicu. Z bielka vyšľaháme sneh, posolíme, pridáme pažítku. Šampióny vyberieme z rúry, naplníme praženicou a na vrch dáme vyšľahaný pažítkový sneh a dáme zapiecť do rúry na 180°C na 2 minúty.

Zapečené šampióny so špenátom, bylinkovou omeletou  a pórkovým snehom

3 ks väčších šampiónov, 1 vajce, 20 g póru, bylinková omeleta, 50 g špenátu, soľ

Šampióny očistíme, odkrojíme stopky, osolíme, dáme piecť do rúry na 180°C na cca 10 minút. Zatiaľ si pripravíme omeletu podľa návodu, vymiešame z nej praženicu, do ktorej pridáme špenát. Z bielka vyšľaháme sneh, posolím, pridáme nakrájaný pór. Šampióny vyberieme z rúry, naplníme praženicou a na vrch dáme vyšľahaný pórkový sneh. Dáme zapiecť do rúry na 180°C na 2 minúty.

Plnený kapustový list s bylinkovou omeletou

1 kapustový list, 50 g póru, bylinková omeleta, cesnakový prášok, soľ

Kapustový list si cca 10 minút povaríme, medzitým si pripravíme z omelety praženicu, do ktorej pridáme pór a cesnakový prášok. Uvarený kapustový list naplníme praženicou, zabalíme, zaviažeme a dáme piecť do rúry na 180°C na cca 10 až 15 minút.

Dochutenie: 

Omelety môžeme dochutiť bylinkami podľa Vašej chuti. Napríklad – bazalkou, majoránkou, pažítkou, petržlenovou vňaťou, tymiánom, žeruchou, rozmarínom, medvedím cesnakom, estragónom, muškátovým orechom. Kto má rád pikantné, môže na dochutenie použiť pikantnú horčicu.

 

 

 

 

Diskusia

(0 komentárov)
Žiadne komentáre

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info