SK EN CZ

  • markiza
  • Bielkovinova dieta mdiet.sk eshop
  • Recepty nachudnutie M.Diet
  • Štvortýždňový balíček M.Diet
  • Previous
  • Ďalší

Bielkovinové omelety

Počet zobrazení: 2777

Detailnejšie sme rozpísali recepty na prípravu chutných proteínových omeliet. Napr. Plnený kelový list so slaninkovou omeletou, Zapečenú brokolicu s bylinkovou omeletou, Zapečený karfiol s bylinkovou omeletou, Zapečenú tekvicu s feniklom a stredomorskou omeletou, Zapečenú špargľu so stredomorskou omeletou, Zapečený stopkový zeler s hubovou omeletou, Zapečené šampióny s bylinkovou omeletou a pažítkovým snehom, Zapečené šampióny so špenátom, bylinkovou omeletou a pórkovým snehom a Plnený kapustový list s bylinkovou omeletou.

Plnený kelový list so slaninkovou omeletou

1 väčší kelový list, 100 g hríbov, slaninová omeleta, 50 g póru

Kelový list sparíme v osolenej vriacej vode, povaríme cca 5 minút. Zároveň si orestujeme nakrájané hríby s pórom na olivovom oleji. Orestované huby zalejeme omeletou pripravenou podľa návodu. Zamiešame na praženicu. Kelový list naplníme praženicou, zaviažeme špagátom a dáme zapiecť na 10 minút do rozpálenej rúry na 180°C.

Zapečená brokolica s bylinkovou omeletou

200 g čerstvej brokolice, bylinková omeleta, muškátový orech, soľ

Brokolicu si uvaríme v  pare cca 10 minút. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu, dochutíme soľou a muškátovým orechom. Brokolicu dáme do zapekacej misky a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút.

Zapečený karfiol s bylinkovou omeletou

200 g čerstvého karfiolu, bylinková omeleta, muškátový orech, soľ

Karfiol si uvaríme v pare cca 10 minút. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu, dochutíme soľou a muškátovým orechom. Karfiol dáme do zapekacej misky a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút.

Zapečená tekvica s feniklom a stredomorskou omeletou

200 g hokajdo tekvice, 50 g feniklu

Tekvicu očistíme, nakrájame na malé kocky, uvaríme v osolenej vriacej vode cca 5 minút. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu, dochutíme soľou. Tekvicu dáme do zapekacej misy, pridáme na kocky pokrájaný fenikel a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút.

Zapečená špargľa so stredomorskou omeletou

200 g čerstvej špargle, žerucha podľa chuti, soľ

Špargľu očistíme, nakrájame na kolieska, uvaríme v osolenej vriacej vode cca 5 minút. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu, dochutíme soľou. Špargľu dáme do zapekacej misy, pridáme nakrájanú žeruchu a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút.

Zapečený stopkový zeler s hubovou omeletou

200 g stopkového zeleru, 50 g čerstvým šampiónov, hubová omeleta, 30 g póru, cesnakový prášok, soľ

Stopkový zeler nakrájame na kocky, sparíme vo vriacej vode cca 5 minút. Nakrájané šampióny orestujeme s pórom na olivovom oleji. Dochutíme soľou, cesnakovým práškom. Zapekaciu misku vymastíme olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu. Stopkový zeler dáme do zapekacej misy, pridáme orestované šampióny s pórom a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút. 

Zapečené šampióny s bylinkovou omeletou a pažítkovým snehom

3 ks väčších šampiónov, 1 vajce, bylinková omeleta, pažítka, soľ

Šampióny očistíme, odkrojíme stopky, osolíme, dáme piecť do rúry na 180°C cca 10 minút. Zatiaľ si pripravíme omeletu podľa návodu, vymiešame z nej praženicu. Z bielka vyšľaháme sneh, posolíme, pridáme pažítku. Šampióny vyberieme z rúry, naplníme praženicou a na vrch dáme vyšľahaný pažítkový sneh a dáme zapiecť do rúry na 180°C na 2 minúty.

Zapečené šampióny so špenátom, bylinkovou omeletou  a pórkovým snehom

3 ks väčších šampiónov, 1 vajce, 20 g póru, bylinková omeleta, 50 g špenátu, soľ

Šampióny očistíme, odkrojíme stopky, osolíme, dáme piecť do rúry na 180°C na cca 10 minút. Zatiaľ si pripravíme omeletu podľa návodu, vymiešame z nej praženicu, do ktorej pridáme špenát. Z bielka vyšľaháme sneh, posolím, pridáme nakrájaný pór. Šampióny vyberieme z rúry, naplníme praženicou a na vrch dáme vyšľahaný pórkový sneh. Dáme zapiecť do rúry na 180°C na 2 minúty.

Plnený kapustový list s bylinkovou omeletou

1 kapustový list, 50 g póru, bylinková omeleta, cesnakový prášok, soľ

Kapustový list si cca 10 minút povaríme, medzitým si pripravíme z omelety praženicu, do ktorej pridáme pór a cesnakový prášok. Uvarený kapustový list naplníme praženicou, zabalíme, zaviažeme a dáme piecť do rúry na 180°C na cca 10 až 15 minút.

Dochutenie: 

Omelety môžeme dochutiť bylinkami podľa Vašej chuti. Napríklad – bazalkou, majoránkou, pažítkou, petržlenovou vňaťou, tymiánom, žeruchou, rozmarínom, medvedím cesnakom, estragónom, muškátovým orechom. Kto má rád pikantné, môže na dochutenie použiť pikantnú horčicu.

 

 

 

 

Diskusia

(0 komentárov)
Žiadne komentáre


Ponuka produktov 

Infolinka m.diet:

0948 327 585

Lekársky garant: 

MUDr. Richard Kozár, MPH

e-mail: poradna@mdiet.sk

Produktový manažér: 

e-mail: info@mdiet.sk

 

Infolinka eSHOP: 

 0915 450 413

Centrum Banská Bystrica a Bratislava:

0902 374 700

Horná ulica 61/A, Banská Bystrica, 974 01
Hlboká cesta 7, Bratislava, 811 04

facebook gogleplus twiter youtube

mdiet heureka

certifikat

 

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info