Zemiaková placka (hubová, kapustová, kelová a so zelerom)

Popis: Proteínovú zemiakovú placku si pripravíme podľa návodu. Potom podľa chuti môžeme do cesta pridať napr. huby, kyslú kapustu, stopkový zeler alebo kel.

Hubová placka

Plackové cesto si pripravíme podľa návodu, pridáme 100 g orestovaných hríbov a 50 g póru. Dochutíme cesnakovým práškom, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou. Všetko spolu zamiešame, vytvarujeme placku, ktorú na miernom ohni opečieme na teflónovej panvičke po obidvoch stranách.

Zemiaková placka s kyslou kapustou

Plackové cesto si pripravíme podľa návodu. 100 g kyslej kapusty pridáme do cesta bez vody. Dochutíme soľou, cesnakovým práškom, čiernym korením a rascou.

Zemiaková placka so stopkovým zelerom

Plackové cesto si pripravíme podľa návodu. 100 g stopkového zeleru sparíme vo vriacej vode a asi 4 minúty varíme. Necháme vychladnúť, dáme do cesta, dochutíme soľou, čiernym korením a nasekanou pažítkou.

Zemiaková kelová placka

Plackové cesto si pripravíme podľa návodu. 200 g kelu udusíme do mäkka, dochutíme pikantnou horčicou, soľou, cesnakovým práškom. Po vychladnutí zamiešame do cesta.

Zemiakové placky môžete dochutiť bylinkami podľa Vašej chuti. Napríklad čerstvou majoránkou, petržlenovou vňaťou, pažítkou, tymiánom, žeruchou, rozmarínom, medvedím cesnakom. Kto má rád pikantné môže si dochutiť pikantnou horčicou.

 

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info