SK EN CZ

  • markiza
  • Bielkovinova dieta mdiet.sk eshop
  • Recepty nachudnutie M.Diet
  • Štvortýždňový balíček M.Diet
  • Previous
  • Ďalší

Rôzne recepty na prípravu zemiakovej kaše v bielkovinovej diéte Medidiet®

Hubová kaša

100 g čerstvých šampiónov, 50 g póru, cesnakový prášok, pažítka, soľ

Šampióny nakrájame na plátky, orestujeme na olivovom oleji a pridáme nakrájaný pór. Zamiešame do hotovej kaše pripravenej podľa návodu, dochutíme soľou, cesnakovým práškom a nasekanou pažítkou

Zelerová kaša

100 g zeleru, pikantná horčica, petržlenová vňať, soľ

Zeler nakrájame na jemné kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka, pridáme do hotovej kaše, dochutíme soľou, pikantnou horčicou a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Špenátová kaša

150 g špenátu, 40 g póru, cesnakový prášok, soľ

Špenát uvaríme na pare, pridáme do hotovej kaše, ochutíme soľou.

Zapečená hokajdo tekvica s hubovou kašou a pórkovým snehom

1 hokajdo tekvica, 20 g póru, 1 vajce, tymiánové pesto, soľ

Hokajdo tekvicu očistíme, prepolíme, vyčistíme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút. Pripravíme si hubovú kašu podľa návodu. Z jedného bielku si vyšľaháme sneh, posolíme a pridáme nasekaný pór. Na upečenú tekvicu dáme hotovú teplú kašu a sneh. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200°C na 3 minúty. Môžeme podávať s tymiánovým pestom

Zapečený patizón so špenátovou kašou a pažítkovým snehom

1 patizón, 1 vajce, pažítka

Postup: Patizón prepolíme, vyčistíme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút. Pripravíme si špenátovú kašu podľa návodu. Z jedného bielku si vyšľaháme sneh, posolíme a pridáme nasekanú pažítku. Na upečenú tekvicu dáme hotovú teplú kašu a sneh. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200°C na 3 minúty.

Tekvicová kaša s feniklom

150 g tekvice, 50 g čerstvého feniklu, soľ

Tekvicu očistíme, zbavíme semiačok, nakrájame na kocky a dáme variť do 2 dcl vody. Pridáme nakrájaný fenikel. Varíme do mäkka až na kašu. Rozmixujeme a pridáme do hotovej zemiakovej kaše. Dochutíme soľou.

Pečená hokajdo tekvica

200 g hokajdo tekvice, pesto, soľ

Postup: Tekvicu očistíme, prekrojíme, zbavíme semiačok, nakrájame na mesiačiky. Osolíme. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút. Môžeme podávať s kašou ako prílohou a pestom. Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj patizón.

Pesto

Polievková lyžica olivového oleja, nasekané bylinky (tymián, rozmarín, pažítka, petržlenová vňať alebo oregano)

 

 

 



Ponuka produktov 

Infolinka m.diet:

0948 327 585

Lekársky garant: 

MUDr. Richard Kozár, MPH

e-mail: poradna@mdiet.sk

Produktový manažér: 

e-mail: info@mdiet.sk

 

Infolinka eSHOP: 

 0915 450 413

Centrum Banská Bystrica:

0902 374 700

Horná ulica 61/A, Banská Bystrica, 974 01

facebook gogleplus twiter youtube

mdiet heureka

certifikat

 

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info