Recepty na zeleninové polievky v bielkovinovej diéte Medidiet®

Kelový prívarok – pórkový krém

200 g kelu, 50 g póru, cesnakový prášok, majoránka, soľ

Kel nakrájame na rezance a do mäkka podusíme na orestovanom póre. Dochutíme soľou, cesnakovým práškom a zalejeme pórkovým krémom pripraveným podľa návodu.

Fazuľkový prívarok – zeleninový krém

200 g fazuľky, 50 g póru, cesnakový prášok, soľ

Fazuľky domäkka uvaríme v osolenej vode. Pór si orestujeme na olivovom oleji, pridáme uvarené fazuľky a zalejeme hotovým zeleninovým krémom pripraveným podľa návodu. Dochutíme soľou a cesnakovým práškom

Zaprávané hlivy – hubový krém

250 g hlivy, pór, cesnakový prášok, soľ

Hlivy orestujeme s pórom na olivovom oleji do mäkka. Zalejeme hotovým hubovým krémom pripraveným podľa návodu. Dochutíme soľou a cesnakovým práškom.

Žihľavový krém – spargľový krém

30 g žihľavy, biele korenie, soľ

Do hotového špargľového krému pridáme najemno nasekanú žihľavu a dochutíme soľou a korením.

Špenátový krém – zeleninový krém

100 g špenátu, biele korenie, cesnakový prášok, soľ

Do hotového zeleninového krému pridáme najemno pokrájaný špenát. Dochutíme korením, cesnakovým práškom a soľou.

Šalátová polievka – zeleninový krém

100 g hlávkového šalátu, čierne korenie, soľ

Do hotového zeleninového krému pridáme najemno nasekaný šalát. Dochutíme čiernym korením a soľou.

Karfiolová polievka – zeleninový krém

100 g čerstvého karfiolu, muškátový orech, soľ

Karfiol uvaríme na pare do mäkka. Uvarený karfiol nakrájame a pridáme do hotového zeleninového krému. Dochutíme muškátovým orechom a soľou.

Brokolicová polievka – zeleninový krém

100 g brokolice, muškátový orech, soľ

Brokolicu uvaríme na pare do mäkka. Uvarenú brokolicu nakrájame a pridáme do hotového zeleninového krému. Dochutíme muškátovým orechom a soľou.

Tekvicová polievka – marocká polievka

100 g tekvice hokajdo, 20 g fenikel, soľ

Očistenú tekvicu nakrájame na malé kocky a dáme variť do mäkka v pare. Medzitým si orestujeme fenikel na olivovom oleji. Všetko zmiešame do hotovej polievky a dochutíme soľou.

 

Polievky môžeme dochucovať bylinkovými pestami, ktoré sa pripravujú z olivového alebo repkového oleja, do ktorých pridáme nasekané bylinky, napríklad bazalka, tymián, estragón, rozmarín, petržlenová vňať a pažítka.

Polievky sa môžu ozdobiť a dochutiť snehom – vyšľahaným bielkom, do ktorého pridáme bylinky. Sneh môžeme aj zprudka zapiecť v rúre.

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info